Шоколадът се справя по-добре с кашлицата от меда и лимоните

Ако искаме да се справим с кашлицата, по-добре да наблегнем на шоколада, отколкото на традиционния мед и лимони, съветват специалисти от Университета в Хъл.
Според екипа на проф. Алин Морис съдържащото се в шоколада какао много по-добре потиска кашлицата в сравнение с всички останали натурални продукти.

До тези изводи специалисти достигнали, след като изследвали 163 пациенти с кашлица. Тези, които приемали лекарства за кашлица, съдържащи шоколад, се справяли по-добре с нея, в сравнение с останалите. Видимо подобрение те получавали само след 2 дни.
Предишно изследване на учени от “Импириъл колидж” установи, че какаото съдържа веществото теобромин, което спира продължителната кашлица./БТА

Translate »