”Шарли ебдо” се гаври с жертвите на падналия Ту-154

“Шарли ебдо” публикува карикатури, свързани с падането на руския самолет край Сочи и с убийството на руския посланик в Турция.

Френският сатиричен вестник “Шарли ебдо” публикува в новия си брой карикатури, свързани с Русия. Броят съдържа и публикации, посветени на крушението на руския самолет Ту-154 край Сочи и на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

В изданието има няколко рисунки, посветени на катастрофата с руския самолет, с който пътуваха и руски дейци на изкуството от Александровския ансамбъл.

Карикатура показва в черно-бели краски падащия вертикално самолет. До падащия самолет има нарисуван пеещ по ноти мъж в руска военна униформа. “А-а-а”, е репликата, която е приписана в карикатурата на персонажа. Коментарът към нея е: “Репертоарът на хора на Червената армия се разширява”.

В друга карикатура се вижда падащият самолет, а коментарът към нея е: “Лоша новина, Путин не беше вътре”.

В изданието има и рисунка, озаглавена: “Турция: руският посланик бе убит насред изложба”. В центъра на композицията има фигура на човек, за която се предполага, че олицетворява посланик Карлов.

В броя има не само рисунки, свързани с Русия, става видно от електронното издание на вестника.

Карикатура е посветена на делото срещу Кристин Лагард, по което тя бе призната за виновна в небрежност при изпълнението на служебните си задължения като френски финансов министър, но не й бе наложена присъда. На рисунката Лагард показва среден пръст на съдията.

Карикатура пък представя Доналд Тръмп и Владимир Путин, напъхани в подаръчни кутии. Коментарът към нея е: “Подаръците, от които хората биха искали да се отърват”.

В рубриката на изданието “Слухове” се казва, че в Русия десетки са починали в следствие на консумация на масло за баня, но жителите на Алепо имат късмет, че не са умрели от сапун сирийско производство./Дир.бг

Translate »