Четвърти протест в „Дружба“ 2

На 25-ти януари (сряда) от 18.00 часа ще се проведе четвърти пореден протест на жители на столичния квартал “Дружба” 2. Хората са недоволни от действията на частното лице и невъзможността на общината и държавата да защити обществения интерес на десетки хиляди потърпевши граждани. Протестиращите се събират пред затворения път, от страната до паркинга пред магазин Кауфланд.

До момента над 1 000 души са се подписали в подписка с искане да се отвори пешеходния достъп между „Дружба“ 2 и „Дружба“ 1. Затворената пътека накара хиляди хора да обикалят, за да стигнат до „Дружба“ 1, спирките на градския транспорт и голям хипермаркет в района. На предишните три протеста се събраха десетки хора, а този път се очакват и повече. Недоволните жители искат да се направи нова цялостна регулация на „Дружба“ 2, където да бъдат предвидени транспортни връзки и зелени площи.

С цел защита на интересите на хората от квартала бе създаден и обществен съвет. Той ще следи ситуацията с пешеходния достъп, както и за други сериозни проблеми в квартала. Членовете на Обществения съвет настояват да бъдат уведомявани за всички предлагани промени и позициите ни да бъдат отчитани при вземането на решения на кварталните проблеми.

Translate »