Цветанов: БСП се връща на власт

„БСП се връща на власт не с проведени избори, а чрез формата на служебен кабините и избора, който постигна чрез президента Румен Радев”.
Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по Нова телевизия.
„БСП е най-популистката партия в 43-ото Народно събрание”, каза още той. Според него, има партии, които се създават на база на това да мразят, да противопоставят. Такава била ДСБ, с председател Радан Кънев.
„Докато не престанем да се мразим, няма да имаме успех – нито политиците, нито държавата”, изтъкна Цветанов

„Ако трябва да има някой, който да е срещу главния прокурор, може би трябва да бъда аз“, заяви още Цветанов. Той посочи, че много хора са го съветвали да съди държавата след края на делата срещу него. „Не може политик, който иска да говори, че ще представлява страната ни, участвайки в международни форуми, заставайки пред избирателите, да съди държавата. Не смятах, че ще си говоря с БСП, с ДПС, защото знам, че БСП бяха тези, които внесоха анонимен сигнал срещу мен и започнаха разследванията. Много е важно да трупаш политически опит, но да извличаш поуки, и да не допускаш грешки“, коментира Цветанов

Той отчете, че в предишния мандат на Бойко Борисов е бил до известна степен високомерен. „Това, че някой има различно мнение, не бива да ти става враг“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.
Попитан как ще се казва следващият премиер – Бойко Борисов или Корнелия Нинова, Цветанов отговори, че Борисов е по-добрият вариант за България.

А на въпрос с кого ще управлява ГЕРБ, Цветанов каза, че трябва да бъдат всички заедно, но от друга страна бе категоричен, че коалиция няма да правят.
”След едни парламентарни избори, ще може да направим стабилно мнозинство – каза той. – Имахме сериозно парламентарно мнозинство, за да продължим управлението си, но при това съотношение на резултата, който имаше на президентските избори, премиерът предпочете действително да подаде оставка“.
Мнението на Цветанов по въпроса с оставката било, че в момента, в който държавата трябва да се подготви за председателство, надали това е най-добрият вариант. „Но все пак той (Бойко Борисов) пък имаше достатъчно добри аргументи, че когато се подготвяме за едно председателство, трябва да бъдем изключително стабилни”, каза Цветанов.

Според него има лъжливо усещане, че БСП са в подем от президентските избори. „Те искат да консумират нещо, което не е тяхно“, коментира Цветан Цветанов.Той отчете, че президентът Румен Радев е избран при гласували около 2 млн. български граждани, които са по-малко от гласувалите на референдума.

На въпрос къде са 2-та млрд. лв. излишък, за които пита лидерът на БСП Корнелия Нинова, Цветанов припомни, че само 1,2 млрд. лв. са платени за създаването на проекта „Белене“.

По отношение на референдума и внесените промени от ГЕРБ в Изборния кодекс, Цветанов посочи, че преди провеждането на референдума, месеци никой от политиците и партиите, в това число и ГЕРБ, не са говорили за това, което би могло да се случи за една радикална промяна на избирателната система./Сега

Translate »