Фургоните за Хитрино вече пристигнаха, засега са разположени в съседно Тимарево

23 фургона, предназанчени за бедстващите жители на село Хитрино, пристигнаха. Те са разположени на специална площадка в съседното село Тимарево. Фургоните се транспортират от Южна България от служители на ГДПБЗН. Те са оборудвани с електрически инсталации, имат готварски печки и всичко, което е необходимо за живеене.

“В момента е важно да ликвидираме последствията от аварията и на следващ етап ще преценим къде да бъдат разположени в Хитрино”, обясни началникът на Националния оперативен център на ГДПБЗН комисар Тошко Бързилов.

Предприети са действия за подготовката и разполагането в селото в следващ етап с необходимите материали и техника. Фургоните са предвидени за хората, чиито домове са напълно унищожени и няма къде да живеят. След като се извърши оглед на място и сe установят жилища, които са потенциално опасни за живеене, ще се прецени дали има нужда от още фургони.

По време на  първото заседание на сформирания Обществен съвет е уточнено, че всеки един от членовете ще се срещне днес с бедстващите семейства и ще им покаже оборудваните за живеене във фургони.

Хората сами ще решат, къде да се поставят временните им жилища – техен имот или на обща площадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »