Ученичка се самоуби. Родителите съдят училището!

Родителите на 12-годишно момиче от източния американски щат Ню Джърси съдят училището й след нейното самоубийство, предадоха американските медии. Те са сигурни, че учебното заведение носи вина за смъртта на детето им.

През 2017 година 12-годишната Малъри се самоубива след системен тормоз от нейните съученици. Даян и Сет Гросман твърдят, че учебните власти и учителите са пренебрегвали оплакванията на тяхната дъщеря, че е мишена на системни подигравки и тормоз.

В съдебния иск се казва, че момичето получавало съобщения по телефона и в социалните мрежи от нейни връстници, в които я наричат „загубенячка“. Освен това се подигравали на външния й вид. Близо година след смъртта на младото момиче делото влиза в съда.

Родителите обвиняват училището, че не е предприело нищо, за да предотврати трагичния развой на събитията. В обвинението стават ясни скандални практики, които са предприели от училището. Вместо да наложат дисциплинарни санкции на насилниците, те накарали Малъри да прегърне един от тях./fakti.bg

Translate »