Тръмп допуска отмяна на санкциите срещу Русия

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да работи с Русия и Китай. Но засега възнамерява да остави в сила санкциите срещу Русия.
Пред Уолстрийт Джърнъл Тръмп каза, че последните санкции, които бяха наложени на Москва, ще останат в сила известно време, след което може да бъдат отменени, предаде БНР.

В интервюто новият американски президент уточнява, че санкциите може да бъдат вдигнати, ако руската страна помага на Вашингтон в борбата с ислямския екстремизъм, както и по други въпроси.

Това може да стане, след като станат ясни изводите на специалната комисия в Сената на САЩ, която ще разследва твърденията, че Русия е правила опити да се намесва в американските президентски избори.

Същевременно, високопоставен американски представител заяви, че правителството на Барак Обама е в течение на чести контакти между бъдещия съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп – Майкъл Флин и посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк, предаде Асошиейтед прес.

Контактите са били осъществени именно в деня, в който Обама изгони десетки руски дипломати от САЩ и наложи санкции заради хакерски атаки, свързани с американските президентски избори./Дир.бг

Translate »