Светослав Стойков може да бъде обвинен в убийство в Германия

Светослав Стойков ще бъде изправен пред германските магистрати, а обвинението може да бъде опит за убийство.

Германските магистратите може да повдигнат обвинения срещу 27-годишния български гражданин Светослав Стойков за опит за убийство след брутално нападение срещу млада германка, блъсната в гръб по стълбите на метрото във федералната столица Берлин в края на месец октомври.

Властите успяха да идентифицират нападателя на жената чрез записи от охранителните камери, които бяха направени публично достояние.

Благодарение на това в събота германската полиция арестува 27-годишния Стойков, разпознат от случаен пътник в автобус, пристигащ в Берлин от Южна Франция.

Стойков бе заловен при пристигането си в столицата на Германия. От Прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането му.

Очаква се германските органи на реда да разкрият допълнителни подробности около обстоятелствата, при които е извършен арестът на българския гражданин. Към момента е известно, че той е предаден на криминалната полиция.

В заповедта за арест на Стойков се уточнява, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. Все още не е известно как точно ще бъде формулиран обвинителният акт срещу Стойков. Прокурорите може да изискват той да бъде съден за опит за убийство.

Говорителят на Прокуратурата Мартин Щелтнер подчерта, че решението ще бъде взето след приключване на разследването. “Разбира се, че не изключваме опит за убийство”, увери Щелтнер.

Предстои да бъде взето решение и дали Стойков ще бъде предаден на България, където също е познат на правосъдието от престъпления, свързани с кражби, грабежи и хулиганство./Фокус

Translate »