Родителски съвети от холивудските звезди

Звездните родители споделят опита и съветите, които са им послужили при отглеждането и възпитанието на техните деца. Вижте, кои са те:

Кейти Холмс – Карайте децата си да се чувстват обичани

След като през 2012 г. актрисата се раздели със съпруга си Том Крус, дъщеря им Сури се превърна в приоритет №1 за звездната майка. Актрисата смята за жизнено важно детето да се чувства обичано заради това което е. Майката на Холмс и е предала мъдростта, която е натрупала като родител. И днес звездата вижда от друг ъгъл майчинството и споделя, че „Никой не те обича повече от майка ти.”

Много неща са се променили, откакто Кейти е била дете, но безусловна любов, която е получавала като малка, и е повлияла толкова, че днес като майка, тя си е поставила за цел да я предаде на своето дете, независимо от трудностите.

Анджелина Джоли – Не насилвайте децата си да бъдат нещо, което не са и не ги съдете

Холивудската звезда е известна с нетрадиционните си възпитателни методи. Джоли е много либерална и винаги е защитавала индивидуалността на своите деца като им позволява да изразяват себе си без да ги съди, тъй като приема тези им действия като част от тяхното съзряване. Нееднократно Джоли е заявявала, че не само приема, но и насърчава момчешкия стил и държание, което демонстрира дъщеря и Шайло, и ги намира за очарователни.

Никога няма да бъда от онзи тип родители, които принуждават децата си да бъдат нещо, което не са. Мисля, че това е лош пример. На децата трябва да бъде позволявано да изразяват събе си по какъвто начин  желаят, без никой да ги съди, тъй като това е много важна част от тяхното съзряване.”

Кортни Кокс – Изслушвайте и съветвайте детето си без да го съдите

Актрисата от сериала „Приятели”, взема много насериозно най-важната роля в живота и – тази на майка на дъщеря и Коко, която в момента е на 12 години. Въпреки, че Кортни признава, че дъщеря и е много зряла за възрастта си, актрисата винаги е насреща, за да изслуша и помогне, когато детето и се нуждае от нея.

Целта ми е винаги да слушам дъщеря си и да се опитвам да я съветвам без да я карам да се срамува.

Според нея именно това е ключът към ефективната комуникация между родител и дете. Актрисата вярва, че по този начин като родител си гарантираш, че детето ще се интересува от мнението ти и ще го търси, когато изпадне в трудност.

      Кейт Уинслет – Научете детето си да се чувства добре в кожата си

Като една от холивудските звезди, които не винаги е била с перфектна фигура, Кейт Уинслет знае какво означава да бъдеш подложен на критика, заради тялото си. Ето защо като родител тя си е поставила за цел да възпита децата си да се приемат и обичат такива каквито са. Актрисата споделя, че когато застава пред огледалото казва да дъщеря си Миа: „Ние сме големи късметлийки, че имаме форми, че сме закръглени и имаме какво да покажем.” Дъщеря и отговаря: „Знам, мамо, слава богу”.

Тази стратегия е служила добре на актрисата и със сигурност ще и се отплати и в бъдеще, когато нереалните стандарти за красота и перфектното тяло ще отстъпят място на всякакви форми, раси и размери, които ще се приемат с уважение.

Уил Смит – Не наказвайте детето си, а го научете на отговорност и самостоятелност

Ние не наказваме – споделя актьорът. Начинът, по който възпитаваме децата си, е да им даваме възможност да поемат отговорност за живота си. Концепцията е следната – колкото по-млади получат контрол върху живота си, толкова по-добре. Детето може да прави каквото си поиска, стига да може да даде ясни аргументи защо смята, че даденото действие е правилно за него.”

Жизел Бюндхен – Кърменето трябва да бъде задължително

Бразилският супер модел е известна с това, че ясно изразява мнението си по темите, които я вълнуват. Седем месеца след като ражда сина си Бенджамин, Жизел заяви, че според нея кърменето трябва да бъде задължително по закон.

Някои майки смятат, че не трябва да кърмят, а аз си мисля: Ще даваш на детето си храна пълна с химикали, когато е още толкова малко? Вярвам, че трябва да има закон навсякъде по света, в който се задължава всяка майка да кърми поне 6 месеца

Хю Джакман – Удължете детството на своите деца максимално дълго

“Вярвам, че трябва да оставим децата да имат колкото се може по-дълго детство. Аз постоянно ги окуражавам да дават най-доброто от себе си и да правят онова, което обичат, защото аз успях да намеря работа, която ми е хоби и ако децата ми са такива щастливци като мен, то тогава ще съм изпълнил целта си. Това е Светия Граал. Искам просто да следват страстта си и да работят здраво над нея.“/Розали

Translate »