Пъзльо се скри зад Лъжльо

/КРОСС/Беше (ни) ясно; лидерски дебат няма да има. Изчаквахме обаче чинно – до последно. Заради протокола. Също – от кумова срама. А и за самата тръпка. Друго си е; тя е неописуема.

Сега картите вече са свалени. Царят се оказа гол. За пореден път. И този път отново не успя да ни изненада. Жалко, тъжно и комично – едновременно.

Глашатаите на бившия (двукратен) премиер Бойко Борисов сами ще (си) се надвикват по ТВ студията. Очаква ни висококачествен микс от евтина хвалба. Нещо като пълнене и празнене на огромни басейни в закачките за малчугани Много вода, много нещо.

Никак не е случайно, че само преди дни – на Сирни заговезни – глашатаите на Борисов целуваха ръка на шефа си. Всъщност, по негов си обичай, той самият им я (САМО)предложи. Да ги изпробва и пре(О)цени. За пореден път. А може – и за последен.

Понеже след като им е дал прошка, остава те сега да се по(О)трудят. Да си я (ОТ)работят. Нямат друг избор. До следващите Сирни заговезни.

Остава обаче неприятен и (НЕ)скриваем привкус. Няма какво да си кривим душата. Примерно, като бившата министърка Лиляна Павлова на магистрала. Допуска се – и в тунел. Или като действащата кметица Данчево Фандъкова. С (ПРО)дупчено ново билет(ЧЕ) в ръка. Под зоркия поглед на двукратния бивш премиер.

Накратко и обобщено: Пъзльо допълни и се скри зад Лъжльо. На народен език, специално за употреба преди избори: Шубето е голям страх.

Понеже се получава пълна синергия между Лъжльо и Пъзльо. Синергия от типа магистрална, тунелна, Черноморска. Даже междувременно – и с(К)анирана. А преди това – бетонирана и асфалтирана.

Автор: Георги Димов/ Източник: КРОСС

Translate »