Путин: Русия ще разработи нови оръжия, без аналог в света

 

Руският президент Владимир Путин обсъди в националния Съвет за сигурност въпроси от стратегическата стабилност в контекста на намеренията на САЩ да се изтеглят от сключения през 1987 г. Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, съобщи говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Обсъдено е било и положението в Сирия и подготовката на срещата на лидерите на Русия, Турция, Франция и Германия в Истанбул в събота.

Путин заяви още, че Русия ще разработи нови оръжия без аналог по света, предаде Асошиейтед прес.

“Русия не застрашава никого и строго се придържа към задълженията си в областта на международната сигурност и контрола на въоръженията”, заяви Путин и добави, че руското въоръжение ще бъде модернизирано с цел защита от всякакви потенциални заплахи.

По-рано днес НАТО започна в Норвегия най-големите си военни маневри след края на Студената война, а преди няколко дни президентът Тръмп обяви изтеглянето на САЩ от сключения през 1987 г. Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, който според него се нарушава от Русия. Путин отрича това и обвинява САЩ, че те нарушават договора, отбелязва АП.

Translate »