Президентът Тръмп обеща изкореняване на ислямския тероризъм

“Ние ще заздравим старите съюзи и ще изградим нови. Ще обединим целия цивилизован свят срещу ислямския тероризъм, който ще изкореним напълно от лицето на Земята”, каза той в днешната си встъпителна реч като президент.
Тръмп разкритикува изразходването на средства за подпомагане на чужди армии и отпускането на други помощи в чужбина. САЩ “защитаваха границите на други държави, а отказаха да защитят собствените си”, каза президентът.
Той напомни своя предизборен лозунг: “Америка на първо място” и заяви:. “От този ден нашата страна ще бъде ръководена от нова визия. От този ден Америка ще бъде на първо място”, каза той. Това, по думите му, ще стане, като се следват две прости правила – да се купуват американски стоки и да се наемат американци на работа.
Тръмп обеща да взема решения в търговията и външната политика, които да са от полза на американските работници и американските семейства.
Речта, която продължи около 13 минути, бе произнесена, след като Тръмп положи клетва за встъпване в длъжност като 45-ия президент на САЩ на церемония на Капитолия./БТА

Translate »