Президентът на федерацията ни по самбо напусна

Президентът на Българската федерация по самбо доц. д-р Румен Стоилов обяви, че се оттегля от поста си.
Той съобщи за това на нарочна пресконференция с медиите, в която разкри и какви са били причините, довели до неговото решение.

“Реших от следващата година да не вземам участие в управлението на федерацията. Това е лично мое решение и е продиктувано от това, че вече 13 години съм президент на БФСамбо и считам, че винаги трябва да има нови хора, с нови идеи и възможности. Това решение не е лесно, но считам, че е правилно и се надявам хората, които ще дойдат след мен да продължават да развиват и обичат самбото”, заяви Стоилов.

“Смело мога да заявя, че оставам федерацията без никакви задължения към държавата или към физически лица. Естествено като спортен човек, преминал през самбото не мога просто да захвърля всичко след толкова много години. От тази година започна мандатът ми като вицепрезидент в Европейската федерация, който трябва да изкарам. Това се отнася и за Световната федерация. От позицията си ще продължа да работя за просперитета на родното самбо”, допълни още той.

Стоилов не пропусна да изрази съпричастността си към трагедията в село Хитрино, като заяви, че федерацията по самбо ще дари 5000 лева в подкрепа на пострадалите./БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »