Предлагат да опростят дълговете на Локомотив и Ботев към община Пловдив

Има вариант дълговете на Локомотив и Ботев към бюджета на община Пловдив да бъдат опростени.

Това може да стане, ако на сесията на местния парламент идния четвъртък бъде прието предложението за това на 12 съветници. Целта е да се помогне на двата футболни клуба. Общият борч на “смърфовете” и “канарчетата” е 249 274 лева.

Локомотив дължи на общината 146 191 лева концесионни вноски за пешеходния подлез под бул. “Христо Ботев” срещу Централна гара.

Договорът беше подписан през 2005 г., но преди три години общината го прекрати с мотив, че не се изпълнява задължителната инвестиционна програма.

Ботев пък не е внесъл в хазната вноските за клубния стадион, чийто строеж спря през 2014-а година година с фалита на Корпоративна търговска банка на тогавашния собственик на “жълто-черните” Цветан Василев.

За концесията на стадион “Христо Ботев” дългът на “канарчетата” е 103 083 лева. Според концесионния договор новият стадион трябва да е напълно завършен през 2018 година.

Община Пловдив заведе изпълнителни дела срещу двата футболни клуба за принудително събиране на дълговете. В случай че Общинският съвет реши борчовете да бъдат опростени, местната управа ще се откаже от тяхното събиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »