Помощ за кръвоносните съдове на мозъка

Пречистването на мозъчните съдове е изключително полезно при нарушения на кръвоснабдяването на шийните прешлени, остеохондроза, след травми или други заболявания, засягащи шийните прешлени. От тези заболявания мозъкът страда, тъй като не се захранва добре. С течение на времето организмът се адаптира, обаче за да подобрите работата му е добре да сложите в ред кръвоносните съдове на цервикалния отдел. За тази цел може да използвате следните лесни за приготвяне рецепти от народната медицина.

1. Смесете по една чаша сок от лук и мед. Вземайте по 2 супени лъжици от тази смес 3 пъти дневно, преди хранене. Курсът на лечение е 3 месеца. Тази смес не само помага на мозъка, но има и допълнителни свойства, които укрепват организма.

2. Изсипете 10 грама корени от репей в термос. Вечерта ги залейте с вряла вода и оставете да се запарват до сутринта. Всяка сутрин преди хранене, прецеждайте настойката и приемайте от нея по 5, максимум – по 6 ч.л.

Курсът на лечение трябва да продължи от един и половина до два месеца. След това направете двуседмична почивка и го повторете. Това лечение е полезно да се провежда и като превантивна мярка от хора, които седят много по време на работния си ден и като цяло са принудени да водят заседнал начин на живот, въпреки че нямат гореспоменатите травми или остеохондроза.

3. Старайте се да пиете по-често сок от нар, както и да ядете повече плодове: боровинки, офика, пийте ябълков сок и сок от моркови, и се хранете балансирано.

Translate »