Планът на Тръмп за земеделието

След осемгодишния период на управление на демократите в овалния кабинет в Белия дом влезе представителят на републиканската партия Доналд Тръмп.

Според експертите 45-ият президент на САЩ ще е максимално насочен към вътрешната политика, но и вътрешните промени там предизвикват сътресения и на международната арена.

В своите изказвания Тръмп обеща защита за дребните фермери и техните семейства и обяви поддръжка за американските производители.

Ако американските фермери, които и без това контролират не по-малко от 1/8 от световния експорт, увеличат произведените обеми, ще последват политически стъпки за промяна на външноикономическия курс на САЩ. А това на свой ред може да се отрази на другите играчи на световния агропазар,в това число и на Европа, и на Черноморския регион, категорични са коментатори.

Интересни са цитатите от изказванията на новия президент на САЩ за аграрния сектор. Те дават донякъде представа какво да се очаква в областта на селското стопанство:

Значимостта на аграрния сектор

Ръст в селското стопанство и поддръжка на фермерите от страната – това са тези критични стъпки, които са много необходими. Без тях е невъзможно отново да направим Америка велика.

Аграрната политика на Белия дом

Администрацията на Тръмп ще стане проселскостопанска. Като президент, аз ще се боря за интересите на американските фермери и техните семейства.

Translate »