Пилотска грешка е водещата версия за катастрофата край Сочи

Водеща става версията за пилотска грешка според първите анализи на черната кутия на катастрофиралия руски Ту-154 над Черно море.

Специалисти на министерството на отбраната на Русия са извършили предварителен анализ на записите на едната от черните кутии на падналия в неделя в Черно море самолет, предаде Интерфакс.

Осведомен източник каза за агенцията, че се потвърждава версията за грешка при пилотирането, която се очертава като основна.

Интерфакс подчертава, че източникът не е посочил никакви подробности, свързани с разшифроването на записите и че агенцията няма официално потвърждения на тази информация.

По-рано друг източник на агенцията каза, че самолетът е паднал поради недостатъчна за излитане подемна сила на крилото.

Задкрилките на Ту-154 са функционирали несъгласувано и това е причинило загуба на подемна сила и недостатъчна скорост за набиране на височина. Няма официално потвърждение или опровержение и на тази версия.

В онлайн медията Лайф.ру бе публикуван разговор, за който се твърди, че е от пилотската кабина на самолета. Единият пилот вика на другия, че има проблем със задкрилките, а след това се чува вик: “Командире, падаме!”.

Достоверността на тази информация не може да бъде проверена, отбелязва Асошиейтед прес, но добавя, че се смята, че порталът има добри връзки в службите за сигурност./БТА

Translate »