Оферта за €1 млн. за снимка на Шумахер

Германският телевизионен канал RTL е получил предложение да закупи срещу 1 млн. евро болнична снимка на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Кадърът бил направен през 2013 година малко след претърпения от германеца ски инцидент.

Според германските медии, продавачът на снимката е останал анонимен, но е обяснил, че фотото е направено от непосредствена близост.

Неизвестен човек предложи да публикува тайно заснета снимка на Михаел Шумахер срещу много сериозна сума пари“, съобщиха от RTL.

От медията също така добавиха, че са сезирали прокуратурата за случая, тъй като той засяга нарушаване правото на лично пространство на семейство Шумахер.

На 29 декември 2013 г. легендата на “Формула 1” изпадна в кома след инцидент със ски във френския курорт Мерибел. След като прекара близо шест месеца в това състояние, Шумахер се събуди през юни 2014 г. и бе изписан от болницата в Гренобъл.

Оттогава досега информациите за неговото здравословно състояние са силно ограничени, а семейството му отказва да коментира публично темата.

Здравословното състояние на Михаел и възстановяването му са негова лична зона, която нямаме намерение да прекрачваме с коментари. Предпочитаме да предпазим личното му пространство. Всичко казано от нас относно здравето му ще прекрачи тази граница, така че ние предпочитаме да не говорим за него“, каза неговият агент Сабине Кем, цитирана от БТА.

За да изрази по някакъв начин благодарността си към всички хора, които подкрепяха Шумахер през последните три години, семейството на бившия пилот възнамерява да превърне инициативата #KeepFighting във фондация, подпомагаща хора в силно затруднено положение.

Тази инициатива цели да канализира позитивната енергия на Михаел в сила, която твори добро по целия свят. Искаме да вдъхнем кураж и на други хора. Те не бива никога да се предават“, каза съпругата на 7-кратния шампион – Корина Шумахер.

Translate »