Обама каза сбогом, ще прави фондация на свое име

Американският президент Барак Обама написа днес прощално съобщение като президент на САЩ на последователите си в “Туитър” и обяви, че учредява фондация на свое име, съобшава Франс Прес.

“За мен бе най-голямата чест в живота ми да служа на вас. Направихте ме по-добър лидер и по-добър човек”, написа за последен път от официалния акаунт 44-ият президент на САЩ.

“Няма да спра. Ще бъда неотлъчно до вас като гражданин, вдъхновен от гласовете на истината и справедливостта, хумора и любовта”, допълни Обама.

Той използва официалния си акаунт в социалната мрежа, който трябва да предостави за ползване на Тръмп, за да обяви създаването на фондация “Обама”. Барак призова привържениците и сънародниците си да използват тази фондация, за да споделят с него своите мнения.

Линкът към сайта на фондацията (Obama.org) препраща към двеминутно видео, в което говорят Барак и Мишел Обама. Там присъства и лозунгът от последната реч на президента на 10 януари: “Искам да вярвате не в моята способност да донеса промяна, а във вашата”.

Малко след посланието Обама посрещна Доналд и Мелания Тръмп в Белия дом./Днес.бг

Translate »