Обама изрази увереност, че би могъл да спечели трети президентски мандат

Президентът на САЩ Барак Обама изрази увереност, че би спечелил трети мандат, ако конституцията му позволяваше да се кандидатира отново за Белия дом.
Обама, чийто втори и последен президентски мандат изтича на 20 януари, даде интервю за подкаста “Екс файлс” с водещ бившия президентски съветник Дейвид Акселрод – съвместна продукция на Си Ен Ен и Чикагския университет.

Той отхвърли критиките, според които визията му за САЩ е била само една мечта:

“Уверен съм в тази визия, защото съм сигурен, че ако се бях явил отново (на избори) и я бях обяснил, щях да мобилизирам повечето американци да застанат зад нея”, каза Обама, цитиран от Франс прес.

По думите на президента кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън се е представила прекрасно на президентските избори на 8 ноември, предвид много трудните обстоятелства.

Той припомни, че неговата партия е получила народния вот, въпреки че изборите бяха спечелени от кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

След като напусне президентския пост, Обама иска да се наспи и да заведе съпругата си на хубава почивка. “Имам желание също да пиша”, каза той./БТА

Translate »