Най-надценените актьори за 2016-а

Джони Деп оглави отново класацията на десетте най-надценени актьори в Холивуд за 2016 година, изготвена от сп. “Форбс”. В нея са Джордж Клуни и Джулия Робъртс.

В хитпарада влязоха три от големите продукции, в които участва Деп, като основен критерий бе съотношението между печалбите от тях и полученият от актьора хонорар. Оказа се, че съотношението между хонорара на Деп и получените приходи е било едно към 2,8.

Участието му във филма “Алиса в огледалния свят” се оказало най-големият му провал от финансова гледна точка. При бюджет от 170 милиона долара, лентата е събрала 300 млн.

На второ място бе класиран Уил Смит със съотношение на хонорара му към печалбите едно едно към пет. Това не е първият случай, в който този актьор попада в класацията на най-надценените. Миналата година той зае пето място в списъка на “Форбс”.

На трета позиция с показател едно към шест бе поставен Чанинг Тейтъм с “Пътят на Юпитер”. Четвърти е Уил Фарел, следван от Джордж Клуни, Адам Сандлър, Марк Уолбърг и носителя на тазгодишния “Оскар” за най-добър актьор Леонардо ди Каприо. Единствената жена в топ 10 е Джулия Робъртс, която е на девето място.

На последното – 10-о, e Брадли Купър със съотношение едно към 12,8. Най-неизгодните ленти на актьора са били “Джой” с печалба от 101 млн. долара при бюджет от 60 милиона и “Алоха”, който не покри разходите си за снимките от 37 милиона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »