Москов: Ще интернират ли семейството ми?

Ще ме интернират ли със семейството или само са ме изключили от партията – така здравният министър в оставка Петър Москов коментира изключването му от ДСБ.

По-рано днес от партията, която още преди година мина в опозиция, докато Москов остана в правителството, съобщиха, че членството му е прекратено след заведена преписка. Мотиви не бяха посочени, но по неофициална информация срещу него е подадена партийна жалба.

Попитан от журналисти дали е очаквал да го изключат, Москов заяви, че не може да очаква, че преди Коледа 2016 г, различия в мненията и позициите могат да бъдат причина за такова нещо.

“Живеем в 2016 г. Това, че група хора са решили, че заради различно мнение могат да се върнат в 17-та година, си е тяхна работа. Всеки си прави сметката”, каза още той.

На въпрос след като вече е безпартиен, като какъв участва и ще участва в преговорите за съставяне на кабинет, Москов отговори:

„Вие наистина ли продължавате да считате, че това, което ме питате, е важно и е свързано с вълнението на зрителите или слушателите ви?”.

По повод преговорите за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, в които активно участва, министърът в оставка обясни, че утре продължават срещите с ГЕРБ и ПФ.

Вече има принципно съгласие, че на основата на програмата за управление, като че ли има мнозинство, което да може да застане зад нов кабинет. Срещите продължават в детайли и експертиза. Когато приключим с темата за програмата и имаме пълната яснота, че стоим зад това, тогава ще отворим въпрос от гледна точка на фигура на министър-председател и състав на кабинета”, обясни Петър Москов.

Междувременно, след днешните разговори, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че все пак може да дадат министри за нов кабинет, но премиерът трябва да е излъчен от РБ./БГНЕС

Translate »