Монах на 120 години е най-старият целомъдрен мъж

Хиндуисткият монах Суами Сивананда кандидатства да бъде вписан в “Световните рекорди на Гинес” като най-възрастния целомъдрен мъж на планетата със своите 120 г.

Свещеникът е роден на 8 август 1896 година в много бедно семейство и сега е жител на град Колката, но почти целият му живот е преминал в свещения град Варанаси, пише в. “Дейли мирър”.

Въпреки преклонната си възраст, Суами Сивананда живее без медицинска и каквато и да била друга помощ, прави йога упражнения в продължение на часове, не консумира пикантни храни и цял живот се е въздържал от секс. По неговите думи на тези три неща той дължал феноменалното си дълголетие.

“Дисциплината е най-важното нещо в живота. Човек може да постигне всичко, спазвайки някаква дисциплина, независимо дали става дума за ядене, упражнения или за потискане на похотта! Аз доживях до тази възраст благодарение на това, че материалните неща не ме правеха щастлив!”, доверява монахът.

Суами Сивананда, който е висок само 158 см, никога през живота си не е спал в легло и на възглавница. Той си ляга на пода върху постелка и отпуска главата си върху каменна тухла за възглавница./БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »