Модният свят в очакване: Кой ще ушие сватбената рокля на Меган?

Британските вестници и списания изобилстват от публикации, според които тя вече е избрала дизайнера

За модния свят има само един важен въпрос преди предстоящата сватба през май на принц Хари и Меган Маркъл – кой дизайнер ще сътвори роклята на булката. Британските вестници и списания изобилстват от публикации, според които 36-годишната бъдеща съпруга на принц Хари вече е избрала дизайнера на сватбената си рокля и дори е била на първа проба.

Отговорът на интригуващия въпрос няма да дойде от страна на кралското семейство и за любопитните остава само възможността да гадаят. От пресслужбата на принц Хари заявиха единствено, че по темата за сватбената рокля няма да бъдат правени изявления и коментари, пише Ройтерс, цитирана от БТА.За модните марки въпросът е съществен, тъй като появата на член на кралското семейство с определено облекло води до повишаване на продажбите. Какъв ще бъде изборът на Меган Маркъл е предмет на медийни догадки още от ноември миналата година, когато официално беше оповестен годежът й с принц Хари.“Мисля, че тя ще избере британски дизайнер”, казва Бояна Санталер, основателка и главна изпълнителна директорка на канадския лейбъл “Санталер”.Компанията вече получи “тласък” в продажбите, след като Меган Маркъл се появи на коледната служба с кралското семейство с палто на бранда.Сред имената на британски дизайнери в медиите често “изплува” това на Стела Маккартни. На неин тоалет заложи за гражданската си церемония съпругата на Джордж Клуни Амал. Маккартни е дизайнер и на палтото, с което Меган Маркъл се появи по време на посещението си в Кардиф по-рано през тази година, припомня агенцията.

Сред споменаваните възможности е и британско-австралийският бранд “Ралф и Русо”, който стои зад роклята, избрана от Меган Маркъл за официалните годежни снимки с принц Хари. Ана Макгрегър, куратор в луксозния сватбен магазин “Уединг галъри” в Лондон, отбелязва, че мястото на голямото събитие също е от значение при избора на рокля.

Модният свят, както и широката общественост обаче, ще трябва да почакат до 19 май, за да разберат какъв избор е направила Меган Маркъл.

 

Translate »