МВР: Пътната обстановка е усложнена в снега

МВР даде информация за пътната обстановка в областите Варна и Бургас, където има лоши метеорологични условия.

В област Варна при инцидент между два камиона и лек автомобил на магистрала “Хемус” на разклона за село Неофит Рилски са пострадали жена и дете.

Междувременно до пристигането на екипи на противопожарната служба, на полицията и на Спешна помощ броят на автомобилите във верижната катастрофа се е увеличил – равносметката е 11 леки автомобила и два камиона. Други пострадали хора няма.

Много заседнали в преспите автомобили има и в отсечката град Суворово – село Ветрино. Към момента отсечката Суворово – разклона за село Неофит Рилски, е разчистена и пет автомобила и един автобус са освободени от преспите. Евакуирани са седем души от автомобилите и 10 – от автобуса.

Продължава разчистването на отсечката от разклона за село Неофит Рилски до село Ветрино. Заседнали автомобили има и между село Ветрино и село Белоградец. На мястото са изпратени екипи на противопожарната служба и сектора СОД за евакуиране на хората и освобождаване на автомобилите.

Около 16.40 часа е получен сигнал за верижна катастрофа на магистрала “Тракия” в района на отбивката за град Карнобат в област Бургас. И в двете посоки на магистралата са възникнали верижни катастрофи с по минимум 10 автомобила. Към настоящия момент няма информация за загинали или пострадали граждани. Магистралата е затворена за движение в двете посоки.

От противопожарната служба в Бургас са изпратени един санитарно-спасителен всъдеход – тип амфибия, един влекач “Татра” 8х8 и една верижна машина МТЛБ. Транспортирани са 10 граждани от мястото на инцидента до хотел в Карнобат.

На мястото има хора, които са отказали да бъдат евакуирани и са останали в автомобилите си.

От АПИ са изпратени осем снегопочистващи машини./Дир.бг

Translate »