Кънев: ГЕРБ и БСП ще управляват заедно

ГЕРБ и БСП ще управляват заедно, ако след предсрочните парламентарни избори имат нужното мнозинство, прогнозира днес по БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него целта на всички партии, които не искат това да се случи, трябва да е силно представяне на изборите.

В отговор на въпрос Радан Кънев обяви, че ДСБ не вижда вариант за общи действия с партиите от Реформаторския блок, който са готови отново да бъдат “смокиновото листо на кабинет на Борисов”. Той допълни, че партията е отворена за обединение с десни партии и отделни личности, които изключват вероятността дясното да е патерица на Борисов. “Всеки, който направи нашата оценка на правителството на ГЕРБ и признава провала на реформата в правосъдието, е добре дошъл”, допълни Радан Кънев.

Според него коалиция с “Да, България” на Христо Иванов е добър вариант, защото хората с обща борба, не тряба да се делят по партиен признак, дори да имат различия в програмите. Радан Кънев прогнозира, че, след като заради партийният егоизъм на Борисов и Цветанов е довел до избора на ляв президент, предстои много по-голяма промяна, отколкото някой предполага./Дневник

Translate »