Нападателят на Пирин (Благоевград) Станислав Костов беше избран за играч на 16-ия кръг на Първа лига в анкетата на Пресклуб “България”. Той отбеляза два гола при успеха с 4:1 над Дунав. 25-годишният футболист е юноша на “орлетата”. Той носи екипите още на ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Берое. Костов има 4 гола от началото на сезона. Той събра 7 гласа. Два по-малко има Марселиньо.

Ето какво каза Слави, след като получи своята награда:

“Бях в отбори, които са с по-високи цели от Пирин, тогава не играех много. Сега съм в Пирин и се надявам да играя често. Не съжалявам за нищо. Може би най-доброто решение беше да остана още малко в Пирин, но не съжалявам за нищо. Да, тогава имаше интерес от Левски, но избрах ЦСКА. Бих играл във всеки български клуб.

Нямаме цели, играем мач за мач. Колкото повече точки вземем, толкова по-добре. Трябва да сме възможно най-напред. Нямаме много точки и трябва да трупаме, за да не бъдем въвлечени в борбата за оцеляване като миналата година.

Мислим първо да отстраним Ботев. Наистина жребият е приемлив. Надявам се да ги отстраним. Пирин има традиции за Купата, феновете искат да играем финал. Без сантименти към Ботев, бием ги!

В съблекалнята е спокойно. Имаше и ръкопляскания към треньора след мача с Дунав. Нормализират се отношенията между публиката и Стефан Генов, което е добре, защото иначе това ни се отразява, особено в домакинските мачове. В началото феновете се занимаваха повече с треньора, което не беше добре за самите нас.

Лятото ми изтича договорът, но аз не мисля за никъде. Добре се чувствам в Пирин, щастлив съм. Ако дойде нещо, ще мислим.

Харесвам г-н Хубчев, бил ми е треньор, но ми е рано още за националния отбор”./Топспорт