Какво кафе обичаш?

Kажи ми, какво кафе обичаш, за да ти кажа, що за човек си! Това не е реплика на врачка, която гледа на кафе, а заключение от научно изследване. То е проведено от клиничния психолог д-р Рамани Дурвасула сред 1000 души. 

Резултатите са описани в книгата “You are WHY you eat” („Ти си това, заради което ядеш“  – закачка с култовата фраза “You are what you eat” или „Ти си това, което ядеш“). Ето как тя тълкува вашите вкусови предпочитания. 

Черно кафе. Ако обичате кафето „без нищо“, вие сте трезви и праволинейни. Не обичате увъртанията и излишните усложнения. Тактичността и съобразителността не са силната ви страна. Случва се да сте резки с хората, като не си давате сметка за чувствата им.

Лате. Вие  сте на противоположния полюс – любители на млечната пяна и шоколадовите стърготини. Вие сте майстори на дипломацията – имате тънък усет за чувствата на околните и обичате да им доставяте удоволствие. Неприятностите ви изкарват извън релси – тогава реагирате бурно и импулсивно. Склонни сте да пренебрегвате собствените си нужди, за да помогнете на другите. 

Нес кафе. Dolce far niente или сладкото безделие е вашето мото. Вие сте спокойни и безгрижни, освен ако не ви мъчат крайни срокове. Тогава отлагате до последно, вършите чудеса от храброст или се надявате да се измъкнете между капките.

Фредо или айс кафе. „Социално дръзки“ и млади по дух, вие се питате „Кога успях да порасна?“. Понякога изборите ви са необмислени и рисковани, но без тях нямаше да сте така неповторими. Хора като вас изпъкват сред тълпата и задават тенденциите. 

Translate »