Заловиха депутати по време на бракониерски лов

Мобилната група от Югоизточно държавно предприятие – Сливен е заловила 7 настоящи и бивши депутати по време на лов отвъд закона в резервата край Елхово.

Седмината настоящи и бивши законотворци са нямали изискуемия от закона график за групов лов, който се издава от директора на съответното Държавно горско стопанство (ДГС). Показали са само разрешително, но без попълнена дата за лова, което дори не е било скъсано от кочана, пише “Старозагорски новини”.

“Пред нас те попълниха разрешителното и го скъсаха от кочана, но забравиха две неща: първото – че групов лов се извършва от 8 човека до 20 включително, и че трябва да имат график за определения ден за лов, какъвто те нямаха.

След телефонно обаждане до съответното ДГС разбрахме, че нямат утвърден график за лов и в бележката бяха вписани с ръководителя на лова само седем човека”, обясни Юсеин Шакиров, който миналата година беше отличен от МЗХ като горски инспектор № 1 на България.

Ловците се опитали да сплашат мобилния екип, заканвайки им се с уволнения.

“Нашият екип изтърпя всичкото, казано по наш адрес, игнорирахме казаното за нас и нашите ръководители, а не бяха ласкави и приятни неща. Ние си свършихме служебните задължения, които имаме по длъжностна характеристика, твърдо убедени, че по-големи от закона на Република България няма…”, коментира Шакиров.

По случая са съставени протоколи, предстои издаването и на актове за административно нарушение, след като се уточни ситуацията с имунитета на участвалите в лова настоящи депутати.

Към момента от мобилната група се въздържат от оповестяване на имената на участниците в бракониерския лов. Шакиров уточни само, че шестима са от БСП и един от ДПС.

“Рискуваме да влезем в ситуация на завеждането на дела за клевета срещу нас. След произнасянето на независимия български съд, ще оповестим имената им”, заключи Шакиров.

Translate »