Ембрионите на София Вергара я съдят

Могат ли собствените ти ембриони да водят дело срещу теб в съда?
Изглежда може, ако се съди по проблемите на колумбийската актриса от “Модерно семейство” София Вергара (44).
Става дума за правата над две оплодени яйцеклетки, замразени от нея и бившия й годеник Ник Льоб (41) за ин витро зачеване през 2013 г., пише “Дневник”. Бизнесменът иска да бъдат износени от сурогатна майка, но Вергара не иска двамата да имат общи деца. От година Льоб я съди за “попечителство” над ембрионите. Въпреки че двамата са подписали споразумение да не се разпореждат с тях поотделно, той спори, че ембрионите имат право да живеят, а мъжете – да стават бащи и без съгласието на биологичната майка.Казусът е на път да стане още по-странен, защото в щата Луизиана е внесен иск срещу Вергара от името на нейните ембриони, пишат американски медии. В него се твърди, че ако ищците, наречени “Ема” и “Изабела”, не бъдат родени, ще бъдат незаконно лишени от наследство. Иска се ембрионите, които са в лосанджелиска клиника, както и парите, да преминат под опеката на Льоб.

Според законите в Луизиана, където са против абортите, ембрионът има същите права като човешко същество, независимо дали е носен от жена, или е замразен.

Ако искът бъде разгледан, случаят може да постави прецедент в разбиранията за родителство и живот.

В момента колумбийката е омъжена за актьора Джо Манганиело. Миналата година тя разкри, че няма да може да му роди дете, защото има фибром в матката и ще разчита на сурогатна майка. София вече има 24-годишен син Маноло от ученическата си любов Джо Гонсалес, за когото се омъжва на 18. Бракът им продължава 2 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »