Да прогоним токсините

Учени от Великобритания са съставили списък на продукти, които пречистват организма.

На първо място е чесънът. Употребата му стимулира секрецията на сяра и биологично активен селен – двата най-важни компонента на детоксикацията. Чесънът съдържа и 39 противогъбични, антибактериални и противовирусни съставки.

Следват зелените храни като зеле, спанак, люцерна, копър, магданоз. Те са богати на хлорофил, а именно той е вещество, което спира размножаването на бактериите в организма и извежда токсините. За тази цел учените препоръчват още цитрусовите плодове, броколи, лук, брюкселско зеле, аспержи, артишок, моркови, цвекло.

В менюто ни трябва да има и морски зеленчуци и водорасли. Морското зеле и други водни зеленчуци съдържат големи количества спирулина и хлорела, които са мощни средства за очистване на организма от шлаките.

Translate »