Големият Туньо редом до Кройф и Мохамед Али

Почина само на 50 години от масивен сърдечен удар, пишат във Венецуела за Трифон Иванов.

Венецуелският вестник “Меридиано” нареди българската футболна легенда Трифон Иванов до големи спортни икони като холандския футболист Йохан Кройф и боксьора Мохамед Али. Изданието направи ретроспекция на големите личности в спорта, които напуснаха света през 2016 година.
Безспорно номер 1 са Кройф и Али, които починаха съответно на 24 март и на 3 юни.

“На 13 февруари си отиде българският защитник Трифон Иванов, известен като Вълка. Той почина само на 50 години от масивен сърдечен удар. Трифон Иванов изигра за България 77 мача между 1988 и 1998 година, в които вкара 6 гола. Той беше част от онзи отбор на България, който достигна до полуфинал на световното първенство през 1994 година. Избиран е за номер 1 на своята родина през 1996-а, но ще бъде запомнен с мачовете си за Бетис (Испания) и австрийските Рапид и Аустрия (Виена)”, пише изданието.

На 3 април тази година си отиде италианската легенда Чезаре Малдини, баща на Паоло Малдини. Останалите спортни икони са хокеистът Горди Хоу, починал на 10 юни на 88 години, а на 16 август си отиде бившият президент на ФИФА Жоао Хавеланж, който живя точно 100 години. Легендарният капитан на националния отбор на Бразилия от 70-те години Карлос Алберто Торес се пренесе при ангелите на 25 октомври.

А най-голямата трагедия заля не само феновете на футбола, но и всички хора по света, със смъртта на почти целия отбор на бразилския Чапекоензе, който пътуваше за мач от клубните турнири на Южна Америка./Блиц

Translate »