Борисов склонен да прави правителство с мандат на реформаторите

Премиерът в оставка Бойко Борисов настоя Народното събрание да приеме промените в Изборния кодекс, свързани с резултатите от последния референдум.

Той посочи пред български журналисти в Брюксел, че иначе предстоящите предсрочни избори за Народно събрание ще бъдат нелигитимни.

Този парламент има достатъчно време да промени избирателния закон спрямо референдума, в противен случай изборите няма да са легитимни. Ще настоявам за приемането на тази система. Ако народът иска да ни няма (системните партии), няма да ни има“, коментира Борисов.

Отново премиер?

По повод възможността да оглави правителство с мандата на Реформаторския блок (РБ) той заяви, че ГЕРБ дължи среща на РБ и Патриотичния фронт.

“Няма да минат няколко месеца, трябва да се съберем да говорим пак. Благодаря им за успешната работа в много направления – казва го цяла Европа”, добави той по повод изразените по-рано днес оценки от заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Срещите, в които ще участват Борисов и всички лидери на РБ (без Радан Кънев), ще започнат още в петък и ще продължат до понеделник, пише “Стандарт”.

С фалшивите новини, с лъжи, падат цели правителства. В България има 360 сайта за фалшиви новини. България е най-голямата демокрация в света – всеки може да говори, каквото поиска, без да носи отговорност“, коментира още Борисов./БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »