Борисов говори с Тръмп по телефона, той искал среща

Премиерът в оставка Бойко Борисов проведе телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи правителствената информационна служба.

Двамата са обсъдили актуалната международна и вътрешнополитическа обстановка, като отбелязаха отличното досегашно партньорство на двете страни и изразиха очакване то да продължи да се развива и при новата американска администрация.

“Премиерът в оставка запозна Доналд Тръмп с макроикономическите показатели на страната ни, като отбелязал ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг. Той посочи, че тази стабилност, както и ролята на България в региона, я правят едно от най-сигурните места за инвестиции. Обсъдени бяха и мерките, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета”, се казва още в съобщението.

Борисов отново представил позицията си, че нормализиране на обстановката в света и в частност в Европа след връхлетялата я мигрантска криза може да бъде постигнато само с прекратяване на военните конфликти, които са основна причина за бежанските потоци. Той подчертал и ролята на лидерите на най-големите държави в този процес.

На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят”, обърнал се министър-председателят към новоизбрания президент на САЩ.

“Доналд Тръмп изрази очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. Чрез премиера Борисов той предаде пожеланията си в навечерието на Коледа към целия български народ за благополучие и успех”, завършва съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + sixteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »