Борисов в Хитрино: Добре е владиката и мюфтията да са заедно(ОБНОВЕНА)

Премиерът Бойко Борисов заяви в Хитрино на Коледа, че е спокоен за България, щом мюфтията и владиката са заедно.

Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме, каза премиерът в оставка Бойко Борисов.

Заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов той посети жителите на с. Хитрино, което пострада след взрив, причинен от дерайлирала влакова композиция, предаде “Фокус”.

“Казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони хора бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората”, каза още Борисов.

Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион – владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно. Мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много. Само преди 30 години и Възродителен процес и какво ли не мина – много е крехко всичко – вместо да седим заедно, да се веселим заедно, да строим заедно, добави премиерът в оставка.

“Коледа е, всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино”, заяви Бойко Борисов.

Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане, можеше Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители, допълни той.

По думите на Борисов отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни и допълни, че с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ са се разбрали през пролетта да се срещнат в селото на новото спортно игрище, за което също са отпуснати пари./Дир.бг

Translate »