Боевски инкогнито в България, тръгна за Сърбия

Гълъбин Боевски е бил инкогнито няколко дни в България, пише “Меридиан Мач”. Олимпийският шампион от Сидни 2000 е бил забелязан на борда на самолета от София за Белград вчера.

Боевски, който на 24 октомври 2011 година бе арестуван в Сао Пауло при опит да напусне страната с 9 килограма кокаин, е с неузнаваема външност – гола глава, каскет, старателно оформена брада и мустаци. Той е бил с ръчен багаж и се е качил на редовния полет на сръбските авиолинии до столицата на западната ни съседка в 16:00 часа. В Белград той е потеглил в неизвестна посока.

Наркотиците през 2011-а бяха открити в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му тогава дъщеря Сара, която го е придружавала, за да участва в международен турнир по тенис. На дъщеря му е позволено да напусне веднага Бразилия.

Боевски, роден на 19 декември 1974 година в Кнежа, твърдеше, че е купил куфарите от Бразилия и не е знаел как наркотиците са се озовали в тях. По-късно стана ясно, че кокаинът е бил предназначен за България и Гълъбин е щял да бъде възнаграден за неговото пренасяне.

На 3 май 2012-а тежкоатлетът е осъден на 9 години и 4 месеца затвор от федералния съд в Бразилия. Освободен е предсрочно на 22 октомври година по-късно, след което се връща в България.

Translate »